Sidestil

Current Style: Standard

Tekststørrelse

Current Size: 100%

Utfordringer med datategning

Det er noen utfordringer med datategning. Først skal du være oppmerksom på at tegneprogrammer krever mye minne. Du bør ikke ha musikk på PC'en din. Lydfiler er svært krevende og vil konkurrere med tegneprogrammet ditt, med fare for at maskinen krasjer når det passer dårligst. Det er ikke uvanlig med store pc-problemer under eksamen. Du må kunne arbeide for frihånd når det tekniske nekter å samarbeide. Når du merker at pc'en ikke svarer, slipp taket i pc'en og gi den tid. Har den begynt å" ikke svare", hjelper det ikke å trykke febrilsk på ulike knapper. Jobber du i ArchiCad, er escapeknappen (esc) den eneste du kan trykke på når du ikke får til ting.

Bruk mus og anatomisk musematte (med støtte til håndleddet) når du tegner, gjør deg kjent med snarveier på tastaturet og bruk dem effektivt. Du finner lister over snarveier i programmet HELP-menySnarveier på tastaturet sparer både tid og gir variasjon for hånden. Scenebetennelser i hånd og arm på grunn av dårlig arbeidsstilling er noe du kan slite med resten av livet om du ikke tar det alvorlig.

Når du tegner digitalt bør du huske å lagre flere steder, lagre ofte og lagre bilder av prosessen din. De ulike planløsningene du tester ut må dokumenteres. Ofte kan du via lagre som knappen velge jpg.format og lagre bildene.  Alternativt kan du bruke print screen (prt sc) på tastauret, lime alle prosessbildene under hverandre i et felles word-dokument og lagre der.

Her ser du en printscreen-prosess av et ArchiCad-arbeid der eleven har lagret printscrenene i powerpoint og skrevet inn refleksjoner i powerpointen:

Migrated