Sidestil

Current Style: Standard

Tekststørrelse

Current Size: 100%

Farge-, material- og produktkart

Produktkart og produktskjema

Produkter som møbler, fast innredning, belistning og belysning kan presenteres på et kart og/ eller som vedlegg til kartet. Vedlegget består da av flere A4-ark i et skjematisk oppsett og kan kalles et produktskjema. I kombinasjon kan produktkartet brukes som et rent illustrerende kart for å gi inntrykk av formspråket i innredningen. Produktskjemaet kan da inneholde alle informasjon knyttet til produktene og vil da ha som hovedfunksjon å lette innkjøpsarbeidet. 

Hvert rom kan gjerne ha hver sitt kart med produkter. Ettersom produktkart gir en bedre forståelse av formspråket i rommet vil du være nøye med proporsjonene på møblene i forhold til hverandre. Plasser gjerne møbler, som møter hverandre i planløsningen din, i grupper på produktkartet. Slik får kunden en logisk forståelse av presentasjonen din.

Dersom du kun presenterer et produktkart behøves det mye informasjon på kartet. Tydelig informasjon om hvert møbel løses ved å skrive et nummer på produktet som henviser til informasjonen du har samlet på siden eller nederst på produktkartet.  Informér om hvor det skal brukes, materiale, farge, størrelse, hvor det kommer fra, navn/ nummer og pris. Det er viktig å tydeliggjøre at møbel og innredning på kartet kan ha andre materialer og farger enn det som er vist. Du kan da legge en lite fargeklatt rett ved siden av produktet, som illustrerer riktig farge eller la det bli med informasjonen i infofeltet. Det vil også komme fram i farge- og materialkartet.

Farge- og materialkart

Farge- og materialkart skal ideelt sett vise hvor mye det er av hvert materiale, hvilke materialer som møter hverandre og gi enkel informasjon om hva alle materialene brukes til eller hvor i rommet de skal brukes. Dette er ikke alltid enkelt å få til og du blir nødt til å gjøre noen kompromisser avhengig av tilgjengelig materiale og størrelser. Husk at metaller som brukes på håndtak, blandebatteri, belysning og annet skal også være på materialkartet.  

Ideelt sett skal alle materialer presenteres med riktig overflatebehandling. Til å lage materialkart kan det derfor være lurt å ha liggende en boks hver av lakk, olje og voks. Da kan du alltid vise treverket du vil bruke, med riktig overflatebehandling. Har du ikke noe liggende, kan du bruke matolje eller neglelakk (tynn den først litt ut med neglelakkfjerner). Til beis kan du ha litt maling i oljen, og til lasur bruker du utvannet vannbasert maling.

Fargene og materialene på kartet nummereres og informasjon skrives på siden av eller nederst på kartet. Informér om hvor det brukes, materiale, farge, navn/ nummer, mengde, hvor det kommer fra og pris. Det er lettest å lese et farge- og materialkart nå du kan lese hvor materialene skal være på selve kartet og ikke må bla i andre ark for å forstå hva som skal være hvor.

Presenterer du et forslag for en hel bolig, kan du ha et farge- og materialkart per rom. Eller du kan ha alle materialer på ett kart og sortere materialene i grupper tilhørende hvert rom. Da er det fint om grupperingene samsvarer med planløsningen. 

Har du få produkter, materialer og farger kan det i enkelte tilfeller være hensiktsmessig å presentere produktbilder av møbler, innredning, belistning og belysning på samme kart som farge- og materialkartene. Det kan da kalles et "farge-, material- og produktkart" som vist her:

 

Migrated