Fargelegging skal gå raskt og enkelt, det skal være noe du gleder deg til å gjøre, slik at du får testet ut og bekreftet fargepaletten din. Fargelegging har også som hensikt å presenter ideene dine best mulig for oppdragsgiveren din. Det første du må ha for å kunne lage gode fargelegginger (eng: renderings) er en god forståelse for hvilke farger du faktisk sitter på, hvordan de kan blandes og hvordan de endrer karakter etter hvilke underlag du har.
Forslag til et to-dagers fargekurs finner du her.
Se hvordan en fargelegging gradvis bygges opp:
Hvordan bruke blenderen på en god måte:
Hvordan fargelegge sylinderformer:
Tusj og fargeblyant er de viktigste fargeredskapene dine. I tillegg har du pastellkritt som mange liker å kombinere med. Når du fargelegger et interiør varierer du bruken av tusj, pastellkritt og blyant. Noen steder bruker du kun tusj, andre steder kun pastellkritt eller fargeblyant. Når du bruker pastellkritt pulveriserer du krittet med kniv og drar krittpulver over der du ønsker det. Gir et mykere uttrykk enn tusj og blyant. Du vil sørge for å spraye krittegninger med fixativ for å unngå at krittet smitter av. Du vil ofte bruke tusj først og blyant oppå for å få fram teksturgresk ord som betyr vev eller nett. Vi bruker begrepet når det gjelder overflater på gjenstander og materialer. Andre steder buker du tusj øverst. Når du blander to tusjer oppå hverandre vil du også se at fargen forandrer seg avhengig av hvilken som legges øverst.
Filmen tar deg gjennom en fargerendering av en fasadetegning: https://vimeo.com/4807776
Filmen her illustrerer veldig godt hvordan bruke tusjer til fargesetting av tegninger. Den er desverre på tyrkisk og uten teksting. Slå av lyden og bare studer filmen:
Ønsker du å fargelegge digitalt kan du scanne inn håndtegningen din og åpne den som et bilde i et fotoredigeringsprogram som for eksempel Photoshop. Se mer om dette under "digitale verktøy".