Sidestil

Current Style: Standard

Tekststørrelse

Current Size: 100%

Listverk s. 137-138

 

Pinbrett: Listverk

Fortsett med å bygge Pinterestbiblioteket ditt, på Pinterest.com. Lag et pin-brett du kaller listverk. Finn bilder av interiør med god belistning, listdetaljer, rosetter og stukkatur du liker og legg dem inn på pinbrettet ditt. Du kan også legge til filmer, samt egne bilder du har på harddisken/mobilkameraet ditt.

 

Sortér ulike lister i grupper

Samle listprøver og sorter dem i grupper: a) gulvlister, b) taklister, c) gerikter/karmlister og d) brannmurs- brystnings- og pyntelister. Gå i grupper på to og to og lag en klasseromsplakat til hver av de fire listgruppene. Lim listprøver på plakaten og beskriv type, bruksområde, pris og mål. Hvordan ser du forskjell på de ulike listenes bruksområde?

 

Komponer egne lister 

Finn et bilde av et interiør som kunne blitt bedre framhevet med en god belistning. Ta en ekskursjon til en listforhandler. Skaff listprøver av flest mulig typer og kjøp en liten kryssfinerplate. Spør om forhandleren kan hjelpe dere med å kappe platen opp i ulike bredder, f.eks: 3 cm, 5 cm, 7 cm, 10 cm, 13 cm, 15 cm, 17 cm, 20 cm. Eller kanskje de har noe avkapp liggende. Sett sammen ulike kombinasjoner av lister slik det er gjort på det nederste bildet s 138. Den er lagt av to smale lister med en kryssfinerplate i mellom. Lim sammen, mal dem og presenter dem sammen med interiørbildet. Noter hva slags typer lister du har brukt.

 

 

Migrated