Sidestil

Current Style: Standard

Tekststørrelse

Current Size: 100%

Bad s. 194-195

 

Våtromssoner og IP-grad

Gruppearbeid: Tegn en grovskisse over badet ditt hjemme. Plasser nordpilen. Ta kopi av tegningen og gi en til alle de andre elevene i klassen og en til læreren din.

individuelt arbeid: du har nå et godt antall bad å jobbe med. Repeter teorien på side 170-171 om VVS, våtromsnormen og våtromssoner. Finn fram tre ulike fargeblyanter:f.eks: rød, oker og grønn som det er brukt på illustrasjonen i (2. utgave av) boken s. 171 . Du skal nå tegne inn sone 0, 1 og 2 på alle badene knyttet opp mot både dusj, badekar og vask. Målet med dette er at du skal drilles i våtromssonene slik at du forstår alle varianter av det. Hvert bad er utformet på ulikt vis og denne øvelsen vil skape mange diskusjoner. 

Velg deretter ut tre bad. Lag nå enkle lysplaner til hver av dem. Planlegg med dagslys, om det er tilgjengelig. Sørg for godt rengjøringslys, god fargegjengivelse til og skyggeløst sminkelys samt stemningslys til de som nyter et bad. Dersom du ønsker å åpne en vegg, erstatte med spilevegg eller glass eller montere speil på vegg så viser du hvor dette foreslås. Ønsker du å bygge inn skjult belysning? Ønsker du å anbefale ommøblering for bedre utnyttelse av lyset er det lov - men ikke bruk for mye tid på dette. 

Hvilken IP-grad brukes hvor? Finn forslag til en vegglampett og en downlight som har riktig IP-grad i forhold til hvilken våtromssone du bruker den i. Bruk teorien s 194-195.

Symboler finner du her på fagportalen under "fagstoff", "visuell presentasjon", "de tekniske tegningene" og "symboler". 

 

Migrated