Sidestil

Current Style: Standard

Tekststørrelse

Current Size: 100%

Leilighet med hems

NCS-farger

Denne oppgaven tar for seg ulike tema som: hems, trapper, bildeoppheng, gjenbruk, arealutnytelse på liten plass, kreative løsninger, lavbudsjett.

Et loftsrom på inntil 20m2 inklusive bod, defineres av myndighetene som hems. Til en sovehems tillates enklere stigeforbindelser enn de regler som normalt gjelder. Fri høyde fra gulvet til under hemsen skal være minst 1900mm.

CASE
Kari og Ola er et ungt yrkesaktivt par uten barn. Begge er fotografer og økonomien er ikke spesielt god. De har nettopp anskaffet seg en nedslitt loftsleilighet på 28m2 med lite kjøkken og bad. Leiligheten har stor takhøyde, på det høyeste ca 5m. Det finnes bare et vindu som er tofags. Fra inngangsdøren kommer de rett inn i leiligheten. To dører inn til kjøkken og bad er glatte. Veggene er i mur og gulvet nedslitt furu plank. Taket er panelt innvendig. Leiligheten trenger grundig oppussing.

Kari og Ola ser at de kan utnytte plassen mye bedre og lurer på å bygge en hems. Du er leid inn for å hjelpe dem med forslag til dette. De har også mange foto som de vil ha plass til i leiligheten og vil ha forslag til plassering. Kjøkken og bad vil de ta senere. De ønsker også forslag til fargevalg, belysning, tekstiler, møbler og møbleringsplan, oppbevaring og overflatebehandling. De er glad for rimelige løsninger og er innstilt på å gjøre mye selv. De er kreative og ønsker noe utradisjonelt. De er miljøbevisste og opptatt av gjenbruk.

Migrated